Volg ons op facebook

Professionele verzorgingen op maat

Pedicure

Specialiteiten medische pedicure

Voorbeeld van een spange

BS spange

Deze techniek wordt gebruikt ter preventie of correctie van ingegroeide nagels. Vooral de nagels van de grote teen kunnen de neiging hebben om in te groeien. Een probleem dat veel pijn kan veroorzaken en in het slechtste geval leidt tot ontsteking van de grote teen.

De spange is een kleine strip in kunststof die op de nagel gekleefd wordt en de kromming van de nagel corrigeert terwijl deze groeit. Het hindert niet in kousen of schoenen, valt niet op en je kan er zonder probleem nagellak over aanbrengen. Als de spange door de groei van de nagel aan de vrije nagelboord komt, wordt bekeken of het plaatsen van een nieuwe spange nodig is.

voorbeeld van een silicone orthese

Silicone orthese

Dit is een kleine prothese in zachte maar vormvaste silicone.  Ze wordt op maat gemaakt en gepast op uw voeten. De orthese is nuttig om chronisch pijnlijke drukpunten te ontlasten.

Zo is het mogelijk steeds terugkerende eksterogen tussen de tenen kwijt te geraken. Een correctie van de teenstand kan ook op voorwaarde dat de teengewrichten nog niet verstijfd zijn. Ter preventie van een hallux  valgus, de zogenaamde �knobbel� opzij van de grote teen, kan ook.  Een orthese zit tussen en onder de tenen en wordt overdag gedragen in de schoenen.

Draagt u al steunzolen? Geen probleem beide kunnen samen gedragen worden.

FAQ: voetverzorging

Moet ik voor een pedicure behandeling een voetbad nemen?

Liefst niet want als de huid van je voeten te week is, is het moeilijker werken . Je voeten gewoon wassen is voldoende.

Hoe vaak moet ik mijn voeten laten verzorgen?

Dat verschilt sterk van persoon tot persoon. Afhankelijk  van, de toestand van uw voeten, het werk dat u doet of een bijkomend gezondheidsprobleem, bespreken we samen welke voor u de beste frequentie is.

Heb ik recht op tussenkomst van mijn ziekenfonds voor een pedicurebehandeling?

Dit is voor elk ziekenfonds verschillend. Vraag dit na bij je ziekenfonds. Je zal een formulier krijgen dat ik graag voor u invul.